Stranačke aktivnosti     | 16.10.2019. 15:40 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Čović se sastao s izaslanstvima Hrvatskog nacionalnog vijeća i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas u Subotici izaslanstva Hrvatskog nacionalnog vijeća i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, te se sastao s konzulom Republike Hrvatske u Republici Srbiji.

Na sastanku s Hrvatskim nacionalnim vijećem u izaslanstvu su bili predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić, predsjednik Izvršnog odbora Lazar Cvijin, članovi Izvršnog odbora zaduženi za obrazovanje i kulturu Margareta Uršal i Darko Sarić Lukendić, te međunarodni tajnik Darko Baštovanović.

U izaslanstvu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini sudjelovali su predsjednik DSHV-a i narodni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Tomislav Žigmanov, predsjednik subotičke podružnice DSHV-a Mirko Ostrogonac, predsjednik podružnice Južno podunavlje Željko Pakledinac, predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković, dopredsjednik DSHV-a i ravnatelj NIU Hrvatska riječ Ivan Ušmanović, te Lozinka Jaramazovivć i Antun Lulić.

Na sastancima je razgovarano o položaju i zaštiti Hrvata u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji, te zaštiti i očuvanju identiteta hrvatskog naroda. Također je razgovarano o suradnji Hrvata u Vojvodini i Bosni i Hercegovini, te planovima za buduću suradnju na dobrobit zajedničkog djelovanja u očuvanju hrvatskog nasljeđa i razvoja smjernica za aktivan angažman.

Prilikom sastanaka, dr. Čović je također govorio o svim aktualnim političkim i gospodarskim prilikama u BiH. U razgovoru su se osvrnuli i na probleme pri formiranju vlasti u BiH, posebno Vijeća ministara BiH, gdje je naglašeno kako hrvatska strana zagovara ubrzani put euroatlantskih integracija za BiH. Istaknuto je kako se mora uvažavati ravnopravnost, konstitutivnost, kao i svaki dogovor konstitutivnih naroda o euroatlantskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, te kako je zaštita prava svih naroda u regiji put ka stabilnosti, razvoju i integraciji, kao i ključ budućnosti jugoistočne Europe.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Čović: Nastavljamo podržavati Izrael, Južna plinska interkonekcija strateški projekt

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti