Bosna i Hercegovina     | 16.10.2019. 14:45 |

Pedeset godina postojanja radio stanice u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16. oktobra (FENA) - Pedeset godina je prošlo od kada se u Bugojnu, putem predajnika na Gladovu, prvi put oglasio signal lokalne radio stanice, koja je u tome gradu počela s radom 13. oktobra 1969.

Tim povodom, u prostorijama RTV Bugojno organizirana je prigodna svečanost kojoj su, uz uposlene u tome preduzeću, prisustvovali brojni gosti.

Kako je kazao direktor RTV Bugojno Abdulmalik Abdibegović,  period kroz koji je Radio Bugojno prošao „nije bio nimalo jednostavan, ali je odolio brojnim izazovima“.

-Ovo je medij koji je tokom proteklih desetljeća odigrao ogromnu ulogu u informiranju građana s područja Bugojna i susjednih općina. Početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu, u vrijeme totalne informativne blokade, s radom počinje i Televizija Bugojno koja za kratko vrijeme zauzima važno mjesto u medijskom prostoru gornjovrbaske regije - naglasio je.

Podsjetio je da je odlukom Općinskog vijeća Bugojno 1995. došlo do ujedinjenja Radija i TV Bugojno, te da je u fazi rješavanje jednog od gorućih problema s kojim se taj medij sesreće, a to su obaveze prema Poreznoj upravi, odnosno izmirenje penzijsko-invalidskog osiguranja za radnike.

Zahvalio je Općinskom vijeću, načelniku općine i vijećnicima koji su poduzeli aktivnosti da se to pitanje riješi, te svima koji poslovno sarađuju ili na bilo koji način pružaju podršku RTV Bugojno.

-Koristim priliku da se zahvalim potpredsjednici FBiH Meliki Mahmutbegović, Vladi SBK-a, načelnicima općina Donji Vakuf i Gornji Vakuf-Uskoplje, privrednicima iz gornjovrbaske regije i šire koji su prepoznali partnerski odnos s RTV Bugojno, Poreskoj upravi FBiH na razumijevanju, Sberbank BH na odobrenom kreditu, kao i građanima koji nam daju podršku na sve moguće načine, Nadzornom odboru, i radnicima RTV Bugojno - kazao je Abdulmalik Abdibegović.

Uz želju da u narednom periodu ostvare bolji status i uvjete rada, čestitku svim uposlenicima RTV Bugojno uputio je i načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Kazao je da je „Radio Bugojno uvijek bio prepoznatljiv simbol grada uz koji su odrastale mnoge generacije, te da se nada da će tako biti i svih narednih godina“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Promocijom poštanske marke, CBBiH i Pošte Srpske obilježile jubilej konvertibilne marke

Velikim kongresom u Beču obilježava se 100 godina Paneuropske unije

Savez općina i gradova FBiH u Neumu obilježava 50 godina aktivnog rada

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana