Bosna i Hercegovina     | 16.10.2019. 14:41 |

Dodijeljene nagrade na najljepše pismo mladih BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. oktobra (FENA) - Svečana dodjela nagrada najboljim učesnicima takmičenja u pisanju pisama za mlade u 2019. godini na temu "Napiši pismo o svom junaku" održana je u srijedu u Mostaru.

Pobjednica ovogodišnjeg natjecanja je Adna Šljivar, učenica OŠ "Kiseljak 1" iz Bilalovca, čije je pismo predstavljalo BiH na svjetskom takmičenju.

Njeno pismo stručni žiri ocijenio je najvećim mogućim ocjenama koje se dodjeljuju prilikom ovog izbora, a nagradu od 300 maraka, tablet računar i prigodan poklon uručio joj je izvršni direktor za poštansku tehnologiju HP Mostar Ljubo Vujica.

Osvajaču drugog mjesta Nikoli Laziću iz OŠ “Sveti Sava” iz Zvornika nagradu od 200 maraka, tablet računar i prigodan poklon uručio je izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte Neziran Đogo, dok je trećeplasiranoj Petri Milinković iz OŠ “Cim” iz Mostara nagradu od 100 maraka, tablet računar i prigodan poklon uručio izvršni direktor za informaciono - komunikacione tehnologije, razvoj, prodaju i marketing Pošta Srpske Zoran Protić.

Prigodne nagrade dobili su i Haris Memišević iz JU Sedma osnovna škola Gornji Rahić, Brčko Distrikt, Ivona Radman iz OŠ “Meša Selimović”, Janja, Tamara Majerski iz OŠ „Petar Bakula“, Mostar, Ena Bunjak iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, Zenica, Marija Kovač iz OŠ "Ivana Mažuranića", Posušje, Anja Torbarac iz KŠC „Sveti Franjo“ iz Tuzle i Milica Deurić iz OŠ “Vuk Karadžić”, Vlasenica,a uručila ih je Zlata Zovko, izvršna direktorica za potporne funkcije HP Mostar.

Nikoli Ćubeli iz Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama iz Mostara nagradu za najkreativnije pismo uručio je zamjenik ministra u Ministarstvu prometa i komunikacija BiH Saša Dalipagić. Prigodnim poklonima i novčanom nagradom od stotinu maraka nagrađene su i nastavnice maternjeg jezika troje prvoplasiranih učenika - Aida Traljo, Bojana Dragutinović i Zorica Jurilj.

Takmičenje za Bosnu i Hercegovinu organiziraju tri javna poštanska operatera, "JP BH POŠTA" d.o.o. Sarajevo, Hrvatska pošta d.o.o. Mostar i Pošte Srpske a.d. Banja Luka, a domaćin ovogodišnje svečanosti je HP Mostar.

Mnogo je dobrih radova na zadatu temu stiglo na adrese javnih operatera, a ono što posebno raduje je veliki broj pisama što potvrđuje da pisana riječ nije nestala, navode organizatori.

To je, između ostalog, istakao i predsjednik Uprave HP Mostar Mate Rupčić, koji je poželio dobrodošlicu gostima te je čestitao učesnicima takmičenja na dobrim rezultatima i osvojenim nagradama. Nakon svečanosti organiziran je zajednički ručak i druženje za djecu, nastavnike i predstavnike poštanskih operatera.

Inače, Svjetski poštanski savez (UPU), kao organizator takmičenja na međunarodnom nivou, objavio je rezultate svjetskog izbora za najljepše pismo. Pobjedu je odnijela 14-godišnja Richemelle Francilia Somissou Koukoui iz Benina, drugo mjesto zauzela je Alana Sacarello iz Gibraltara, dok je treće mjesto osvojila Azerbejdžanka Leyla Dadashova.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Elmina Meštrovac pobjednica natjecanja u pisanju pisama za mlade

Ana Lasić napisala najljepše pismo 2020.

Dogovoren prekid štrajka poštara u Srbiji, najavljeno povećanje plaća

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'