Stranačke aktivnosti     | 16.10.2019. 10:56 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Platforma za progres čestita reizbor reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću

Platforma za progres čestita dr. Huseinu efendiji Kavazoviću ponovni izbor za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Čestitamo, također, na pristojnoj i dostojanstvenoj kampanji za izbor, koju su vodili kandidati, uvažavajući jedni druge i poštujući dignitet i integritet izbornog tijela Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Nadamo se da će Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, na čelu sa reisu-l-ulemom i Rijasetom Islamske zajednice svojim neospornim autoritetom u domovini i dijaspori osigurati ravnopravan službeni i protokolarni tretman svim političkim opcijama koje se zalažu za dobrobit Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

Nadamo se, također, da će političke opcije u Bosni i Hercegovini njegovati odnos međusobnog uvažavanja sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini, te osigurati što skorije usvajanje sporazuma Bosne i Hercegovine i Islamske zajednice u BiH u skladu sa Zakonom o slobodi vjere i pravnom položaju vjerskih zajednica i crkava u Bosni i Hercegovini.

Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini želimo dobro zdravlje i uspješan mandat.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!