Svijet     | 16.10.2019. 09:00 |

Erdogan i Putin razgovarali o dešavanjima u Siriji

FENA Internet

ANKARA, 16. oktobra (FENA) -Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan i ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarali su telefonom o dešavanjima u Siriji.

U saopćenju iz Kabineta turskog predsjednika se navodi da su dvojica čelnika razgovarali o bilateralnim odnosima kao i o najvažnijim regionalnim pitanjima.

Erdogan je tom prilikom istakao da operacija "Izvor mira" na sjeveroistoku Sirije doprinosi borbi protiv terorizma kao i teritorijalnom integritetu Sirije i političkom rješenju sukoba, javlja Anadolu Agency.

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u srijedu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju "Izvor mira", čiji je cilj uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti teroristički koridor koji teroristi namjeravaju uspostaviti južno od granice s Turskom.

Ministarstvo odbrane Turske je saopćilo da su teroristi jedina meta u okviru operacije. Turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu je također izjavio da turske snage operaciju "Izvor mira" na sjeveru Sirije provode u skladu s međunarodnim pravom, Poveljom UN-a i rezolucijama Vijeća sigurnosti o borbi protiv terorizma.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Najviši sirijski vojni zvaničnik na suđenju u Švedskoj pod optužbama za ratne zločine

Iran najavljuje odlučan odgovor nakon izraelskog napada na konzulat u Damasku

Šest mrtvih u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta