Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 15.10.2019. 20:28 |

NIKA CUP 2019 - Zlatne i srebrene medalje za gimnastičarke 'Slobode' iz Tuzle

FENA Saopćenje

TUZLA, 15. oktobra (FENA) - Takmičarke Kluba ritmičke gimnastike ''Sloboda'' Tuzla učestvovale su na međunarodnom turniru ''NIKA CUP 2019'' u ukrajinskom gradu Lvivu.

KRSG ''Sloboda'' su predstavljale juniorke Irma Jukić, Amila Bećirović  i kadetkinja Esma Huskanović koje su osvojile dvije zlatne i dvije srebrene medalje.

Prvo mjesto i zlatnu medalju u svojim kategorijama su osvojile Irma Jukić i Esma Huskanović, a Amila Bećirović dvije srebrene medalje.

- Ovo je bio jedan od najkvalitetnijih turnira na kojema smo učestvovali do sada a ujedno i jedan od najuspješnijih jer su medalje osvojene u veoma jakoj konkurenciji i u zemlji iz koje potiče ritmička gimnastika. Čestitam svojim gimnastičarkama na veoma uspješnom nastupu i osvojenim medaljama. U periodu koji slijedi nastojimo da se što bolje pripremimo za dva jaka turnira, u Aradu (Rumunija) na koji putujemo za dvije sedmice, a zatim u Sofiju (Bugarska) - saopćeno je iz KRSG ''Sloboda''.

Na turniru, koji je održan od 11. do 13. oktobra, učestvovalo je 310 takmičarki, koje su se takmičile u individualnim vježbama, iz 13 zemalja (Bugarska, Hrvatska, Egipat, Litvanija, Moldavija, Poljska, Švicarska, Sirija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija, Ukrajina i Bosna i Hercegovina).

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Faletar iz Borse obranio titulu prvaka države

Mladi fizičari iz Bosne i Hercegovine osvojili nove medalje na Olimpijadi u Japanu

Članovi Karate kluba 'Drvar' postigli zapažen europski i svjetski rezultat

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana