Bosna i Hercegovina     | 15.10.2019. 17:49 |

Kasne poljoprivredni poticaji u Hercegbosanskoj županiji

FENA Saopćenje

LIVNO, 15. listopada (FENA) - Zbog mnogobrojnih upita poljoprivrednih proizvođača o razlozima kašnjenja usvajanja programa kojima se reguliraju novčani poticaji za poljoprivrednu proizvodnju iz proračuna HBŽ-a za 2019. godinu, resorno županijsko ministarstvo oglasilo se priopćenjem u kojem je pojasnilo razloge zbog kojih ta odluka još nije donesena.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a navodi da je pripremilo Odluku o osvajanu programa utroška sredstava tekućih prijenosa "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2019. godinu" te da je, sukladno odredbama Poslovnika o radu županijske vlade, od mjerodavnih tijela zatražilo mišljenje na prijedlog te odluke.

Do 15. srpnja Ureda za zakonodavstvo uputio je mišljenje, međutim Ministarstvo financija HBŽ-a i Ministarstvo pravosuđa i uprave HBŽ-a nisu dostavili svoja mišljenja u propisanome roku od 15 dana.

Stoga je Ministarstvo poljoprivrede 22. srpnja uputilo prijedlog Odluke stručnim službama županijske vlade kako bi se predmetna odluka uvrstila u dnevni red sjednice Vlade HBŽ-a.

"Nakon toga, 29. srpnja 2019. godine, zaprimljeno je mišljenje Ministarstva financija, koje je isti dan proslijeđeno stručnim službama Vlade HBŽ", navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'