Kultura     | 15.10.2019. 16:32 |

Biblioteka na otvorenom - Ljubitelji knjiga mogu uživati u dobrom štivu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) -„Biblioteka na otvorenom“  projekt je Općine Centar Sarajevo koji je danas u Velikom parku kod popularne „Hippy klupe“ predstavio načelnik te općine Nedžad Ajnadžić sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Mustafom Mulićem i vijećnicima Lamijom Tiro, Samirom Fazlićem i Velijom Katicom.  

Radi se o projektu koji ima za cilj popularizaciju čitanja knjiga, koje će  besplatno biti predate na korištenje sugrađanima.

Knjige je nabavila Općina Centar, dok je sama inicijativa krenula od vijećnika Fazlića i Tiro. Projekat je realizovala Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar, saopćeno je iz te općine. 

Alma Isanović-Varunek, koja je vodila taj projekat u ime Službe za urbanizam i zaštitu okoliša Općine Centar rekla je  da postoji inicijativa  da se takvi projekti realizuju i na drugim lokacijama na području općine i jedna od njih je oko Alta šoping centra na Marijin dvoru.

Za izradu prostora za knjige i uređenje klupa za sjedenje bio je zadužen Igor Ostović, restaurator i proizvođač namještaja, kojeg je u njegovom poslovnom početku finansijski podržala Općina Centar.

Načelnik Ajnadžić i vijećnici Fazlić i Katica su ovom prilikom donirali nekoliko knjiga za potrebe nove biblioteke na otvorenom.

Svi koji žele osim besplatnog pozajmljivanja mogu ostaviti svoje knjige kako bi u njima uživali ostali sugrađani.

Današnjem ozvaničenju projekta su također bili prisutni učenici Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ i Srednje ekonomske škole iz Sarajeva, dok su u ime Općine Centar prisustvovali Jasmina Fazilć, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti, te Armin Omerović, direktor JU „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu