Bosna i Hercegovina     | 15.10.2019. 15:16 |

Ambasador Nelson posjetio Kakanj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson prilikom današnje posjete Kaknju posjetio je i otvoreni dio Muzeja Kaknja u kojem su mu kakanjski srednjoškolci predstavili znamenitosti koje se čuvaju u ovom prostoru - saopćila je Press služba Općine Kakanj

Ambasador je posjetio i Kreativni inovacijski centar koji okuplja mlade Kakanja koji na tom mjestu razvijaju kreativne ideje.

Povod za posjetu ambasadora Nelsona Kaknju je projekat Udruženja "Alternative" Kakanj pod nazivom "Prevencija rodno zasnovanog nasilja u planovima razredne nastave osnovnih i srednjih škola".

Projekt je podržan od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Agencije za ravnopravnost spolova BiH kroz program "Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u BiH" koji se provodi uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Tokom posjete upriličen je i kratki prikaz scene - forum teatra o temi: položaj djevojaka/žena u bosanskohercegovačkom društvu.

Zajedno s ambasadorom Nelsonom, Kakanj su posjetili i predstavnici USAID-a, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Agencije za ravnopravnost spolova BiH, navodi se u saopćenju Press  službe Općine Kakanj. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Helez - Murphy: SAD su ključni saveznik BiH na njenom euroatlantskom putu

Komšić - Murphy: Vlada SAD-a ostaje pouzdan partner Bosni i Hercegovini

Tegeltija s ambasadorom Marfijem o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, regionu i svijetu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'