Bosna i Hercegovina     | 15.10.2019. 12:46 |

Ambasadorica Bugarske u BiH u posjeti Visokom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Ambasadorica Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Avgustina Cvetkova – Karabaševa danas je boravila u posjeti Visokom, saopćila je Press služba Grada Visoko.

Tom prilikom je održan sastanak sa gradonačelnicom Babić, predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Gradskog vijeća, te pomoćnicima gradonačelnice.

Prisutni su upoznali goste sa administracijom Gradske uprave, načinom pružanja usluga građanima, a predstavljeno je i sve ono što čini Grad Visoko turistički posebnim i investicijski pogodnim za ulaganja.

U okviru posjete, delegacija je obišla Crkvu Sv.Prokopija, Šerefuddin – Bijelu džamiju, Franjevački samostan Sv. Bonaventure, te arheološko područje Mile (krunidbeno i grobno mjesto bosanskih kraljeva).

Upriličena je i posjeta OŠ “Kulin ban”, a ambasadorica je izrazila zadovoljstvo urađenim radovima na rekonstrukciji svlačionica za koje su sredstva donirana prema potpisanom Sporazumu o dodjeli nepovratne finansijske pomoći Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske za aplicirani projekt „Renoviranje sanitetsko-higijenskih uslova “OŠ Kulin Ban Visoko BiH”.

Ambasadorica Bugarske je također otvorila manifestaciju “Dani bugarskog filma” u Visokom.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

JOB 'Unija veterana' Visoko domaćin obilježavanja Dana Armije R BiH

Ministar Šabani i gradonačelnik Ganić: Podrška razvojnim projektima u Visokom

Ganić: Građani Visokog trebaju koristiti ekološki prihvatljive energente

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana