Ekonomija     | 14.10.2019. 15:46 |

Evropska preduzetnička mreža i Fondacija IMPAKT jačaju saradnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Predstavnici Projekta Evropske preduzetničke mreže (EEN) pri Univerzitetu u Sarajevu potpisali su Memorandum o razumijevanju u cilju jačanja međusobne saradnje sa Investicionom fondacijom IMPAKT.

Memorandum o razumijevanju uređuje modalitete i specifične aspekte međusobne saradnje na polju izrade projektnih prijedloga i prijava projekata na EU fondove. Dogovorena je i uzajamna podrška potpisnika u smislu podrške organiziranju događaja, konferencija i gostujućih predavanja.

Potpisivanje ovog memoranduma će omogućiti da projektni timovi poboljšaju svoju suradnju, a u interesu korisnika svojih usluga, prvenstveno preduzetnika i inovativnih malih i srednjih preduzeća.

Evropska preduzetnička mreža (Enterprise Europe Network-EEN) je ključni instrument Evropske strategije za podsticaj ekonomskog razvoja i za otvaranje novih radnih mjesta. Investiciona fondacija IMPAKT je osnovana uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), te je dala značajan doprinos u razvoju YEP inkubatora poslovnih ideja, kroz koji je samo u posljednjoj godini uspostavljeno više od 120 malih i srednjih preduzeća širom Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz  Univerziteta u Sarajevu.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Komemoracija akademiku Dževadu Jahiću - Bio je temeljna ličnost savremene lingvističke bosnistike

Sporazum o uspostavljanju okvira za regulisanje prakse na nastavničkim fakultetima UNSA

Podrška poslovnim idejama mladih na području Tuzlanskog kantona

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta