Bosna i Hercegovina     | 14.10.2019. 15:07 |

Pendeš u nastupnu posjetu primila ambasadora IR Pakistan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je danas u nastupnu posjetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora IR Pakistan Muhammada Khalida Rao.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, te zamjenik šefa misije IR Pakistan u BiH Khalid Hussain Khan Gudaro.
Pendeš je izrazila dobrodošlicu ambasadoru te se osvrnula na dobru bilateralno-odbrambenu saradnju Bosne i Hercegovine i IR Pakistan. Posebno je naglasila prioritete Ministarstva odbrane BiH na putu ka evroatlantskim integracijama.

Ambasador Khalid Rao je ministrici Pendeš predstavio prijedloge za unapređenjem dobre saradnje dviju zemalja. Istakao je kapacitete IR Pakistan za obuku i školovanje u oblasti vojne doktrine, tehnologije i srodnih disciplina, te u tom smislu posebno izdvojio Command Staff College Queta u IR Pakistan.

Pendeš se zahvalila Muhammadu Khalidu Rao na održavanju dobre prakse izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima i nadu za unapređivanjem saradnje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

Posmatrački let "Otvoreno neba" nad BiH naredne sedmice

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta