Regija     | 14.10.2019. 14:01 |

Slovenski kriminalist osumnjičen za ilegalno trgovanje drogom

FENA Cvita Kusić

LJUBLJANA, 14. listopada (FENA) - Slovenski kriminalist iz Kopra, koji se bavio otkrivanjem i suzbijanjem ilegalne trgovine narkoticima, uhićen je nakon što je otkriveno da se i sam bavio uzgojem indijske konoplje te je trenutačno u kućnom pritvoru, a ovo otkriće šokiralo je njegove dojučerašnje kolege.

 Kriminalist Matjaž Horvatin, koji je uhićen početkom prošlog tjedna, pušten je iz zatvora u kućni pritvor, a njegova braniteljica tvrdi da je konoplju uzgajao za ublažavanje zdravstvenih tegoba svog 67-godišnjeg oca i njegove partnerice, pišu slovenski mediji.

 Kako tvrdi portal Regional iz Kopra, osumnjičen je za kazneno djelo proizvodnje i prometa zabranjenim drogama, ravnateljica policije Tatjana Bobnar potpisala je rješenje o izvanrednom otkazu ugovora o zaposlenju, a oduzeto mu je službeno oružje te onemogućen pristup službenim evidencijama policije.

 U kući njegovog oca u okolici Kopra, navode mediji, pronađeno je osam posađenih stabljika konoplje, a u kriminalistovoj vikendici i manja količina posušene marihuane.

 Horvatin se je niz godina bavio upravo otkrivanjem i suzbijanjem trgovine drogama pa su njegovi kolege šokirani otkrićem da se i sam time bavio te osuđuju njegovo djelovanje suprotno zakonu i policijskoj etici. Bude li osuđen, prijeti mu i do deset godina zatvora, piše list "Primorske novice".

 Horvatin je postao sumnjiv krajem rujna, kada je policija tajno snimala razgovore nekih drugih osumnjičenika pa je u njihovu komunikaciju "uhvatila" i svog kolegu.

 Prema izvješću slovenske policije, u prvoj polovici ove godine zabilježeno je 56 kaznenih djela za koje se sumnjiči 55 službenih osoba iz policije, što je velik porast u odnosu na prošlu godinu kada je u prvih šest mjeseci osumnjičeno bilo njih 32, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Mostaru uhićen državljanin Srbije zbog spolnog odnosa s maloljetnicom

Hrvatska: Udomitelji zlostavljali i izrabljivali petoricu mentalno oboljelih muškaraca

Konjic: Uhićen 38-godišnji Sarajlija, prevozio je migrante

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti