Bosna i Hercegovina     | 14.10.2019. 14:05 |

Humski dani poezije od 16. do 25. listopada u BiH i Hrvatskoj

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. listopada (FENA) – Tradicionalna književna manifestacija ''XX. Humski dani poezije'' održavat će se od 16. do 25. listopada, u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Program započinje u srijedu, 16. listopada, kada će književnici boraviti u Splitu, gdje će u suradnji sa Župom Pomoćnice kršćana, Omladinskim centrom na Kmanu i Ogrankom Matice hrvatske Čitluk upriličiti večer poezije naziva ''U goste Don Bosku''.

Književna večer u suradnji s Maticom hrvatskom Orašje na programu je 20. listopada, u Hotelu ''Navis'' u Orašju, a susret književnika s učenicima Srednje škole fra Martina Nedića bit će upriličen dan poslije, 21. listopada.

Istog dana, u Kiseljaku su na programu likovna izložba i osmi Ikavski skup u suradnji sa Studijem za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Mostaru i HKD Napredak Kiseljak.

Završnica Humskih dana poezije pod nazivom "Sveknjiževna večer" održat će se u petak, 25. listopada, u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

 U prvom dijelu "Spomenimo se prijatelja" bit će riječi o preminulim članovima Društva, dok je drugi dio večeri rezerviran za nastup pjesnika.

Pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sveknjiževna večer održana u Mostaru u okviru Humskih dana poezije

Humski dani poezije od 23. listopada do 11. studenoga

Književna manifestacija 'XXII. Humski dani poezije' u Travniku i Vitezu

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti