Ekonomija     | 14.10.2019. 13:55 |

RS priprema Program ekonomskih reformi do 2020. godine

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 14.oktobra (FENA) - Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina definiše pravce djelovanja entitetske vlade za trogodišnji period, a priprema se u skladu sa dokumentom „Smjernice za Programe ekonomskih reformi 2020-2022. godine“, koji je za zemlje zapadnog Balkana utvrdila Evropska komisija.

Osnove za izradu dokumenta predstavljaju Program rada Vlade RS za period 2019-2022. godina, „Memorandum o zajedničkim politikama i mjerama“ potpisan sa socijalnim partnerima, „Smjernice za razvoj privrede“, kao i dokument „Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina“, koji je usvojen na 41. sjednici Vlade RS

U entitetskom Ministarstvu finansija danas je održan sastanak Tima RS za izradu Programa ekonomskih reformi, a razmatrane su do sada provedene aktivnosti na definisanju mjera za trogodišnji period, kao i pravci djelovanja koji slijede u izradi Programa ekonomskih reformi.

Na sastanku se razgovaralo i o prijedlozima koji su pripremljeni od  svih relevantnih aktera uključenih u proces izrade Programa ekonomskih reformi, te je dogovoreno da resorna nadležna ministarstva izvrše analizu dostavljenih prijedloga radi unapređenja procesa izrade i što kvalitetnijeg definisanja strukturnih reformi RS za naredni trogodišnji period, saopćeno je iz Ministarstva finansija RS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na trgovanju na Sarajevskoj berzi danas promet 77.417,40 KM

Promet na Banjalučkoj berzi danas 4.217,11 KM

Promet na SASE ove sedmice više od tri miliona KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta