Bosna i Hercegovina     | 14.10.2019. 13:15 |

Općina Centar - Za nastavak projketa gasifikacije 170.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - U ulicama Nahorevska i Svetozara Ćorovića na području općine Centar Sarajevo započeli radovi u okviru četvrte faze izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj, Slatina, Poljine, Šip i Nahorevo.

Lokacije na kojim se izvode radovi danas su obišli načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i predstavnici KJKP „Sarajevogas“ koji su ranije potpisali ugovor na osnovu kojeg je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 170.000 KM za realizaciju tog projekta.

U prošloj godini okončana je realizacija treće faze projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj i Poljine čija je vrijednost iznosila 406.230 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.

Izvršni direktor za razvoj i marketing KJKP „Sarajevogas“ Nusret Palavra je kazao da je projektom predviđena izgradnja nove distributivne gasne mreže u dužini od 1.364 metra, te da je na novu mrežu planirano priključenje više od 50 individualnih stambenih objekata.

Načelnik Ajnadžić je kazao da je realizacija projekta od velikog značaja za  stanovnike ovih naselja, kao i za Sarajevogas. Naglasio je da u narednom periodu planiraju nastaviti širiti gasnu infrastrukturu imajući u vidu zajedničku misiju, a to je poboljšanje kvaliteta zraka, te stimulisanje građana da koriste prirodni gas kao okolinski najprihvatljiviji energent, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom