Bosna i Hercegovina     | 14.10.2019. 11:38 |

Proglašenje najboljih ideja za bolju komunikaciju u lokalnim zajednicama

FENA Senka Trgovčević

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) – Najbolje tehnološke ideje za bolju komunikaciju u lokalnim zajednicama danas će odabrati stručni žiri u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija a provodi Regionalni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Tokom projekta koji se realizovao u Bosni i Hercegovini tražila su se tehnološka rješenja za bolju komunikaciju između lokalne zajednice i javne uprave. Mladi ljudi su aplicirali sa određenim prijedlozima koji su se uglavnom ogledali u aplikacijama ili prijedlozima za web stranicu.

U Sarajevu i Banjoj Luci napravljena je selekcija najboljih ideja, a danas u Sarajevu će stručni žiri odabrati najbolje od osam ideja, koje su ušle u uži izbor.  

- Implementaciju pobjedičnog prijedloga će u potpunosti isfinansirati projekat ReLOaD. Nadamo se da ćemo iz ovog iskustva nešto naučiti. Dakle, željeli smo potaknuti pojedince da ponude nova rješenja, koja bi se mogla koristiti u pružanju javnih usluga  ili u procesu donošenja odluka u lokalnim zajednicama – izjavila je rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera uoči proglašenja pobjednika.

Cilj projekta ReLOaD je da se ojačaju veze između civilnog sektora i javnih službi.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Izvještaj UNDP-a o ljudskom razvoju - BiH u kategoriji zemalja sa visokim razvojem

U Varešu otvoren Kreativni centar za mlade i nevladine organizacije

Novi video serijal UNDP-a 'O klimatskim akcijama'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!