Bosna i Hercegovina     | 14.10.2019. 11:24 |

Sutra okrugli sto "Položaj slijepih osoba u KS, sadašnje stanje i perspektive"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. oktobra (FENA) - U povodu obilježavanja 15.oktobra - Međunarodnog dana slijepih, Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, u saradnji s Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS, organizira okrugli sto  na temu: “Položaj slijepih osoba u Kantonu Sarajevo, sadašnje stanje i perspektive”. 

- Na okruglom stolu će se razgovarati: o unapređenju partnerskih odnosa Udruženja i institucija vlasti,  o načinima podrške organizacijama osoba s invaliditetom od strane institucija vlasti u Kantonu Sarajevo, o položaju slijepih osoba u KS, kao i o drugim pitanjima koja se odnose na implementaciju Konvencije o pravima osoba s invaliditetom i Akcionog plana - ističu iz Udruženja slijepih KS.

 Cilj nam je, naglašavaju, da nadležna ministarstva, Grad i općine motiviramo da pristupe efikasnijoj implementaciji federalne Strategije za unapređenje prava i položaja osoba s invaliditetom, a time i Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.                                                                              

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta "Unapređena  dugoročna  samoodrživost  Udruženja slijepih  Kantona Sarajevo i drugih organizacija slijepih u Federaciji  BiH kroz edukaciju, zagovaranje i podizanje svijesti" koji finansijski podržava MyRight iz Švedske, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Mijelom u BiH - Svaki naš pacijent ima pravo na život, a za to mu je potrebna odgovarajuća terapija

Vijeće Evrope - Suzbijanje trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije i osnaživanje žrtava

Okrugli sto 'Kuda ide BiH?' - Dejtonski sporazum kočnica razvoju odnosa i institucija BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta