Stranačke aktivnosti     | 14.10.2019. 11:10 |

Priopćenje za javnost HSP-a BiH

FENA Saopćenje

Zadnjih dana u općini Modriča aktualna je tema, trasa autoceste Vukosavlje – Brčko – Bijeljina,

Autocesta prema planu treba prolaziti preko naseljenih mjesta Garevac, Donji Kladari, Čardak.

Riječ je o naseljima sa većinskim hrvatskim stanovništvom koje je 1992 godine protjerano iz svojih domova, a sada bi ako se realizira naum vlasti RS-a trebali biti izbrisani i  iz zemljišno knjižnih dokumentacija, kao vlasnici svojih kuća i parcela. Stanovnicima navedenih mjesta je prihvatljiva gradnja autoceste izvan njihovih naselja a nikako rušenje njihovih obiteljskih kuća kao i drugih gospodarskih objekata. U četvtrak 10, listopada u Modriči je održana javna rasprava na temu trase autoceste, gdje su se odazvali brojni građani, predstavnici udruga Hrvata, župnici okolnih župa, samo nije bilo hrvatskih političkih predstavnika iz RS-a, Josipa Jerkovića, Davora Čordaša i njihovog potrčka Mije Perkunića. Zanimljivo da je istog dana predsjednik HDZ BiH, za SRNU rekao da će podržati izgradnju autoceste kod Modriče i Garevca.

Nas u HSP BiH  ovakvo ponašanje HDZ-ovih dužnosnika ne iznenađuje je znamo kakav odnos imaju sa Dodikom, i nećemo ostati nijemi i ne ukazati da se sa ovom politikom ne slažemo.

Očito je da se sa ovim činom šalje jasna poruka Hrvatima u RS-u  a to je potpuni nestanak Hrvata.

HSP BiH daje punu potporu Hrvatima općine Modriča u zaštiti njihovih domova, te pozivamo udrugu PRSTEN i HNS da dignu svoj glas.                                                       

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti