Sport     | 14.10.2019. 09:20 |

NK Hajduk iz Orašja proslavio 100 godina postojanja

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 14. listopada (FENA) – U povodu sto godina od osnutka nogometnog kluba Hajduk Orašje, u nedjelju je održan svečana akademija koja je okupila veliki broj gostiju i prijatelja kluba.

Tijekom manifestacije promovirana je knjiga novinara Ilje Dominkovića ''100 godina nogometa u Posavini- NK Hajduk Orašje 1919.-2019.'', koja govori o postojanja i djelovanja kluba, priopćila je Vlada Županije Posavske.

U sklopu sadržaja održana je i revijalna utakmica na kojoj su prigodne darove domaćini uručili premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću i ministru Edinu Ramiću te predsjedniku županijske Vlade Đuri Topiću i načelniku općine Orašje Stanku Vincetiću.

Prigodne je riječi u povodu značajnog jubileja uputio aktualni predsjednik kluba Nedim Hadžispahić, kao i Muris Hećimović- Mure, jedna od legendi Hajduka te Mato Zlatarević koji je u klubu proveo 13 godina.

Proslavu obilježavanja 100 godina Hajduka pomogla je Vlada Županije Posavske, a u njezino ime prigodne riječi uputio je ministar Dragutin Živković.

- Mnogo ljudi je utkalo sebe u ovaj klub, živjelo i identificiralo se s njim jer NK Hajduk je institucija sporta i nogometa u Posavini. Nadam se da će Hajduk nastaviti živjeti sportski, časno i pošteno i da će doživjeti još godina slave - naglasio je ministar Živković.

U završnom dijelu svečanosti brojnim zaslužnim osobama uručene su plakete, priznanja i zahvalnice za doprinos u očuvanju i razvoju kluba.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Katić u Orašju razgovarala o izgradnji autoceste kroz ŽP i novog mosta na Savi

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

U petak obilježavanje 31. godišnjice formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo