Stranačke aktivnosti     | 12.10.2019. 10:58 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

KOLOS SDS: Hitno poslati prijedlog raspuštanja Skupštine opštine Teslić u proceduru

Konferencija lokalne samouprave SDS (KOLOS) daje punu podršku načelniku opštine Milanu Miličeviću u borbi za poštovanje Zakona o lokalnoj samoupravi nakon održanog referenduma za opoziv načelnika koji je sproveden prije čak sedam mjeseci, u martu ove godine.

Tražimo da se odmah, bez odgađanja, na dnevni red NS RS uvrsti tačka raspuštanja Skupštine opštine Teslić, odnosno zahtijevamo da predsjednik Vlade Republike Srpske prestane obmanjivati javnost i Narodnu Skupštinu Republike Srpske i da pošalje prijedlog raspuštanja Skupštine opštine Teslić u proceduru.

Takođe, dajemo podršku načelniku opštine Rudo, g-dinu Ratu Rajaku u nastojanju da se u Narodnoj Skupštini Republike Srpske što prije donese odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo zbog neuspjelog opoziva načelnika.

Konferencija lokalne samouprave SDS traži od Vlade Republike Srpske i Narodne Skupštine Republike Srpske da se poštuje Zakon o lokalnoj samoupravi Republike Srpske koji je usvojen 2016.godine.

Ako se ne ispoštuje Zakon o lokalnoj samoupravi predlažemo da se on ukine jer se selektivno primjenjuje ili da se izmjeni Glava XII ovog Zakona u kojoj su definisani uslovi raspuštanja skupština opština/gradova.

Tražimo da se u slučaju neuspjeha opoziva načelnika/gradonačelnika vrši automatsko raspuštanje skupštne opštine/grada bez procedura u Vladi Republike Srpske i Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

Konferencija lokalne samouprave SDS (KOLOS) je tijelo Srpske demokratske stranke koje okuplja načelnike, gradonačelnike i predsjednike Skupština gradova/opština u kojima je SDS na vlasti.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana