Bosna i Hercegovina     | 12.10.2019. 10:23 |

Čović pozvao zastupnike u Skupštini HBŽ-a da poštuju odluke ŽO i vrha stranke

FENA Mario Loncar

MOSTAR, 12. listopada (FENA) - Vrh HDZ-a BiH pozvao je zastupnike te stranke u Skupštini Hercegbosanske županije da prestanu s aktivnostima koje nisu usuglašene sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegbosanske županije.

"Traži se od Kluba HDZ-a BiH u Skupštini HBŽ-a da odmah ponište sve odluke koje su inicirane i donesene od strane Kluba HDZ-a BiH na izvanrednoj sjednici Skupštine HBŽ-a, kao i da se zaustave sve druge političke aktivnosti koje nisu usuglašene i utvrđene u okviru ŽO HDZ-a BiH Hercegbosanske županije", navodi se u priopćenju za javnost kojeg potpisuje predsjednik stranke Dragan Čović.

U priopćenju se navodi kako svi članovi Kluba HDZ-a BiH u Skupštini HDZ-a BiH moraju djelovati jedinstveno bez obzira iz koje općinske organizacije dolazili te da se sve odluke koje se tiču uspostave vlasti u toj županiji moraju donijeti u Županijskom odboru stranke i uz suglasnost Predsjedništva HDZ-a BiH.

U slučaju nepoštivanja navedenih zaključaka pojedinci i stranačke organizacije bit će sankcionirani, dodaje se u priopćenju.

Do sukoba unutar HDZ-a BiH u Hercegbosanskoj županiji došlo je prilikom izbora mandatara za sastav nove županijske vlade.

Županijski odbor HDZ-a BiH HBŽ-a kandidirao je za tu poziciju aktualnog predsjednika Vlade HBŽ-a i predsjednika Gradskog odbora HDZ-a BiH Livno Ivana Jozića.

Međutim, šest skupštinskih zastupnika HDZ-a BiH koji dolaze iz tomislavgradske organizacije HDZ-a BiH, koji imaju većinu u Klubu HDZ-a BiH i Klubu hrvatskih zastupnika, ignorirali su tu odluku te su u skupštinsku proceduru uputili kandidaturu Ivana Vukadina, aktualnog načelnika općine Tomislavgrad.

Također, šest spomenutih zastupnika na izvanrednoj Skupštini Hercegbosanske županije inicirali su smjenu članova Skupštine ŠGD „Hercegbosanske šume“ d.o.o Kupres iz hrvatskog naroda.

Smjena članova Skupštine ŠGD „Hercegbosanske šume“, koji imaju povjerenje predsjednika ŽO HDZ-a BiH Hercegbosanske županije i direktora Hercegbosanskih šuma Branka Ivković, obrazložena je lošim poslovanjem koje je rezultiralo višemilijunskim gubicima tog najvećeg javnog poduzeća u HBŽ-u.

Ivković je te navode odbacio, ustvrdivši kako pojedinci preko Skupštine HBŽ-a žele ovladati šumskim resursima Hercegbosanske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo