Bosna i Hercegovina     | 12.10.2019. 09:33 |

Zlatar uručio Kennedy poster Stabla bosanske dinastije Kotromanića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Generalni sekretar Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca Emir Zlatar susreo se s predsjednicom Robert F. Kennedy Fondacija za ljudska prava Kerry Kennedy i uručio joj poster Stabla bosanske dinastije Kotromanića autora profesora Envera Imamovića.

Kennedy je naglasila da će joj taj poklon ostati trajna uspomena na posjetu Sarajevu i Bosni i Hercegovini, ponovivši da Sarajevo u ovom trenutku historije može biti primjer ostatku svijeta jer je najveća prijetnja slobodi i demokratiji danas mržnja.

Izražena je zajednička želja da će se i u budućnosti ukazati prilike za novim susretima i razgovorima,  posebno u oblastima promoviranja temeljnih ljudskih prava i sloboda, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca.

Kennedy je u Sarajevu boravila na poziv predsjednika Fondacije "Društvo zajedničkih vrijednosti" Zlatka Lagumdžije koji je bio suorganizator i domaćin sastanka na visokom nivou "EU budućnost zapadnog Balkana i ljudska prava - Govori istinu moćnima".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

O značaju referenduma i nezavisnosti BiH na naučnoj konferenciji govorila istaknuta akademska imena

VKBI - Vlada FBiH hitno treba riješiti imenovanje upravljačkih struktura KCUS

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca dobilo nove članove iz reda akademske zajednice

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom