Bosna i Hercegovina     | 11.10.2019. 16:14 |

Iz HDZ-a BiH kažu da će pokrenuti razgovor oko izmjena Izbornog zakona

FENA Saopćenje

KUPRES, 11. listopada (FENA) - Klauzura Hrvatske demokratske zajednice BiH, na kojoj je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predstavio aktualnu političku situaciju te naglasio poziciju Hrvata u BiH, održana je u petak na Kupresu.

Okupljeni dužnosnici sa svih razina zakonodavne i izvršne vlasti, državne i entitetskih, županijskih i lokalnih razina razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji, strateškim ciljevima, te stanju i poziciji Hrvata u BiH.

Osim osvrta, dužnosnici su se kroz raspravu dotaknuli svih područja djelovanja, kao i planova angažmana za predstojeće razdoblje, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, naglašeno je kako će osnova djelovanja biti prema presudama Ustavnog suda BiH, uz tehnička pitanja koja će biti dio opće rasprave te je naglašeno kako se već u idućem tjednu mora otvoriti pregovarački proces, a HDZ BiH će biti inicijator za razgovor oko izmjena Izbornog zakona.

"Ne trebaju nam nametnute odluke i rješenja, mi u BiH moramo osmisliti kako provesti cijeli proces u naredna dva ili tri mjeseca i doći do konačnog dogovora", kazali su iz HDZ-a BiH.

Na klauzuri je također raspravljano o Komunikacijskoj strategiji HDZ-a BiH, gdje su svi nazočni u međusobnom razgovoru i razgovoru s vodećim stručnjacima dali vlastiti doprinos, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana