Stranačke aktivnosti     | 11.10.2019. 15:42 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Klauzura Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine održana je danas na Kupresu.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, predstavio je ukratko aktualnu političku situaciju te naglasio poziciju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Okupljeni dužnosnici sa svih razina zakonodavne i izvršne vlasti; državne i entitetskih, županijskih i lokalnih razina razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji, strateškim ciljevima, te stanju i poziciji Hrvata u Bosni i Hercegovini. Pored osvrta, dužnosnici su se kroz raspravu dotaknuli svih područja djelovanja, kao i planova angažmana za predstojeće razdoblje.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, naglašeno je kako će osnova djelovanja biti prema presudama Ustavnog suda BiH, uz tehnička pitanja koja će biti dio opće rasprave. Naglašeno je kako se već u idućem tjednu mora otvoriti pregovarački proces a HDZ BiH će biti inicijator za razgovor oko izmjena Izbornog zakona.

Ne trebaju nam nametnute odluke i rješenja, mi u BiH moramo osmisliti kako provesti cijeli proces u naredna dva ili tri mjeseca i doći do konačnog dogovora, poručeno je.

Također, na klauzuri je raspravljano o Komunikacijskoj strategiji HDZ-a BiH, gdje su svi nazočni u međusobnom razgovoru i razgovoru s vodećim stručnjacima dali vlastiti doprinos.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Čović: Nastavljamo podržavati Izrael, Južna plinska interkonekcija strateški projekt

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti