Bosna i Hercegovina     | 11.10.2019. 07:06 |

Dodjela stanova za 20 raseljenih porodica u Travniku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. oktobra (FENA) - U Travniku će danas biti uručeni ključevi od stanova za 20 raseljenih porodica u okviru Projekta "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja - CEB II", koji na području Federacije BiH implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. 

Vrijednost novoizgrađene zgrade u općini Travnik je 1,7 miliona KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo kreditna sredstva od 1,3 miliona KM. Ostatak sredstava je učešće Općine Travnik koja je obezbijedila zemljište, projektnu dokumentaciju, dozvole, usluge nadzora nad izvođenjem radova i priključenje objekta na potrebnu infrastrukturu.

Završetkom tog projekta, čiju implementaciju je provodilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak BiH i Općinom Travnik, svoj dom će dobiti 20 raseljenih porodica koje su bile smještene u objektima kolektivnog centra u Travniku.

Svečanosti uručenja ključeva prisustvovat će federalani ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, te predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fonda za povratak BiH, resornog kantonalnog ministarstva SBK i CRS-a, najavljeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH 2.630 KM po kvadratu

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Trajno zbrinuti - Devet porodica u Ključu dobilo nove stanove

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo