Bosna i Hercegovina     | 10.10.2019. 12:03 |

Radnici i Sindikat BH Telecoma pokrovitelji apartmana Kućica u Roditeljskoj kući

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici te kompanije odlučili su izdvojiti sredstva te biti prijatelji i sponzori apartmana "Kućica" u Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Predsjednik Osnovne sindikalne organizacije BH Telecoma Imer Gaši podsjetio je da je već druga godina kako radnici te kompanije finansiraju troškove boravka apartmana "Kućica", a vrijednost donacije je 20.000 KM.

Naveo je da su i neki radnici kompanije BH Telecom svoju djecu morali liječiti u inostranstvu, pa su, pored troškova liječenja djeteta koji su izuzeto visoki, morali sami snositi i troškove smještaja, hrane, prevoza.

- Zato mi tek sada vidimo vrijednost Roditeljske kuće jer djeci i njihovim roditeljima puno znači kada ne moraju plaćati hotele, hranu i ostalo  - kazao je Gaši te izrazio nadu da će saradnja i pomoć biti nastavljeni.

Kapacitet kuće za djecu je 10 apartmana koji su 80 posto uvijek popunjeni, ali kako je kazao direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat, nije bilo slučaja da dijete ili roditelji oboljele djece ostanu bez smještaja, jer im je na raspolaganju i stan od Gradske uprave Sarajeva, kao alternativa.

S obzirom na to da je za jedan apartman potrebno izdvojiti 10.000 KM, podrška kompanije BH Telecom puno znači.

- Važno nam je da dječica i njihovi roditelji pored podrške ljekara, medicinske usluge koju im pružaju, imaju i psiho-socijalnu podršku, da imaju drugi dom, smiraj, nadu - kazao je Kubat.

U prilog toj tvrdnji govori i osmijeh i sreća djece koja su s nestrpljenjem i djetinjom radoznalošću otvarali poklone koje su im uručili uposlenici BH Telecoma.

Kubat smatra važnim da roditeljima i djeci niko ne uzima nadu, da im je podrška običnih ljudi, građana, kompanija neophodna, jer, kako je kazao "nije u pitanju samo novac, i saslušati bol roditelja je čin dobrog djela".

- Stoga, kao roditelji, mi smo zahvalni uposlenicima BH Telecoma na podršci koju nam pružaju već dvije godine – kazao je.

Kroz program pokroviteljstva apartmana Roditeljske kuće osigurano je da njih svih 10 ima pokrovitelje, a takav vid saradnje je ostvaren i na nivou kantona, ali i lokalnih zajednica.

- Potrebno je da sve lokalne zajednice, kantoni, entiteti daju doprinos bez obzira koliki iznos bio, i ne samo u novcu, već da znaju da su djeca iz njihovih zajednica ovdje, da ostvarimo bolju saradnju - rekao je Kubat.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

BHRT i BH Telecom nastavljaju saradnju: Europsko prvenstvo u nogometu UEFA EURO 2024.

Delić s menadžmentom BH Telecoma o izazovima zapošljavanja i zadržavanja kvalitetnih kadrova

Novi Telecom centar BH Telecoma otvoren na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana