Ekonomija     | 10.10.2019. 11:19 |

Shristi Mittal nova predsjednica Nadzornog odbora GIKIL-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Nakon što je održana Skupština društva Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL) na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora, jučer je održana i konstituirajuća sjednica tog tijela na kojoj je za predsjednicu jednoglasno izabrana Shristi Mittal.

Novi sastav Nadzornog odbora imenovao je i novog generalnog direktora kompanije, tako da će tu funkciju u narednom periodu obavljati Vibhuti Verma, inženjer proizvodnje sa više od 27 godina radnog iskustva u upravljanju lancima snabdijevanja, prodaji i planiranju, upravljanju nabavom i marketingom, uključujući uvoz i izvoz, kao i proizvodnju.

Nadzorni odbor na čelu s predsjednicom Shristi Mittal i članovima Ivanom Vukšićem, Edinom Hodžićem, Ivanom Bunozom i Matom Pavkovićem, te Uprava društva ostaju opredijeljeni za zajedničku borbu za očuvanje radnih mjesta i redovne isplate plata i ostalih naknada radnicima, kao i za unapređenje proizvodnje, te nastavak poboljšanja u oblasti zaštite okoliša i sigurnosti okruženja, kako za radnike tako i za širu društvenu zajednicu, saopćeno je iz GIKIL-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hifa-oil obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Samsung očekuje rast profita od 52 posto

Sarajevski aerodrom u 2021. opslužio 767.133 putnika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo