Bosna i Hercegovina     | 10.10.2019. 10:48 |

U Sarajevu seminar za organizacije civilnog društva iz regiona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Dvodnevni seminar o temi "Istraživanja i studije za organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije" održava se danas u Sarajevu.

Seminaru prisustvuje oko 30 organizacija koje na ovaj način imaju priliku da unaprijede znanja i vještine o temama kao što su: šta je istraživanje, metodi istraživačkog rada, pisanje studije, upotreba dobijenih podataka i informacija i njihovo korištenje u ostvarenju ciljeva zelene ekonomije i nastupa NVO u donošenju odluka itd.

Seminar je dio projekta "Zelena ekonomija za razvoj regiona" koji ima za cilj povećanje aktivnosti i uticaja organizacija civilnog društva iz Albanije, BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije u zaštiti životne sredine kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promovisanje zelene ekonomije.

Projekt finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017, a realizuje FORS Montenegro, u partnerstvu sa organizacijama SMART Kolektiv iz Srbije, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz Sjeverne Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženjem Slap iz Hrvatske, saopćeno je iz Centra za razvoj i podršku.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Gračanici održan seminar o HACCP sistemu sigurnosti hrane

USAID prepoznao nove partnere u lokalnim zajednicama za saradnju s dijasporom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta