Bosna i Hercegovina     | 10.10.2019. 08:31 |

'Novi val' pustio u rad novu web stranicu za prikupljanje sredstava

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. oktobra (FENA) - Omladinski klub "Novi val" Blagaj pustio je u rad novu web stranicu (www.novival.info) s ciljem pokretanja kampanje za prikupljanje sredstava za projekte koje trenutno implementiraju.

Iz kluba navode kako je nova web stranica tako koncipirana da omogućava po prvi put da građani Bosne i Hercegovine ali i njihovi članovi širom svijeta mogu izvršiti donaciju putem kreditnih kartica direktno preko njihove web platforme.

"S obzirom na to da Bosna i Hercegovina spada u države trećeg svijeta i da platni promet kao i donacije su većinom zavisile od Paypal usluga ili sličnih platformi odlučili smo da s kompanijom Moore i Symbiosis Agency iz Sarajeva, kao i vlastitim resursima, napravimo mogućnost direktnog doniranja", stoji u saopćenju.

Inače, "Novi val" je skoro 5 godina pokušavao na razne načine integrisati sistem donacija, a kampanja pod nazivom "Doniraj malo nas poguraj" proizašla je iz ideje njihovih članova i donatora koji se nalaze širom svijeta.

"Pozivamo građane Bosne i Hercegovine kao i naše članove širom planete Zemlje da se priključe našoj kampanji 'Doniraj malo nas poguraj' s ciljem nastavka naših aktivnosti kao i pokretanja novih projekata", saopćili su iz Omladinskog kluba "Novi val".

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

'Razgovoruša' mladih i vlasti 18. travnja u Širokom Brijegu

U TK uspješno okončana Kampanja 'Stop nasilju-škola je žrtva nasilja', najavljena nova kampanja

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta