Najave     | 09.10.2019. 19:04 |

Vladika Grigorije u Mostaru predstavlja knjigu 'Gledajmo se u oči'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. listopada (FENA) - U okviru 100. Šantićevih večeri poezije, u četvrtak, 10. listopada u Mostaru će biti predstavljena knjiga "Gledajmo se u oči", Njegovog preosveštenstva vladike dizeldorfskog i cijele Njemačke Grigorija.

 Knjiga će biti predstavljena u Vladičanskom dvoru u 19 sati, a o knjizi će, pored autora, govoriti profesorica Danijela Jelić i pjesnik Đorđo Sladoje, dok će događaj moderirati novinarka Sanja Bjelica Šagovnović.

 U ovoj autobiografskoj knjizi vladika kroz opširan intervju daje odgovore na pitanja o svom životu, odrastanju, ljubavi prema vjeri, odnosima s patrijarhom Pavlom, episkopima, ali i o trenutku u kojem se nalazi srpski narod, položaju crkve, njezinom odnosu s državom, neophodnom pomirenju sa susjedima, obrani Kosova... 

 Vladika Grigorije, osim arhipastirskog rada, bavi se i pisanjem, a do sada je objavio "Dolazi čas i već je nastao", "Lazar", "Priča o starom kralju", "Radost života", "Preko praga", "Biti sa drugim", priopćio je Organizacijski odbor Šantićevih večeri poezije.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu