Sport     | 09.10.2019. 15:49 |

U Sarajevu počinje 40. ITF Evropsko taekwondo prvenstvo

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 9. oktobra (FENA) - ITF Evropsko taekwondo prvenstvo, 40. po redu, bit će održano od 10. do 13. oktobra u Sarajevu. 

Borbe najboljih taekwondoista Evrope će biti održane u dvorani "Mirza Delibašić" centra Skenderija, a učestvovat će rekordnih 700 učesnika iz 37 zemalja.

Kako je kazao selektor reprezentacije BiH Ramo Čehajić, BiH će predstavljati 43 takmičara, a najviše se očekuje od juniora, koji su pokazali visok nivo motivacije i veoma su spremni za ovo takmičenje. 

- Svi naši reprezentativci su tu zasluženo. Nadamo se dobrim rezultatima i medaljama, a najviše očekujemo od juniora koji su jako spremni i pokazuju najviše želje da ostvare dobar rezultat. Ovakva takmičenja donose dozu pritiska, pogotovo pred domaćom publikom, ali vjerujem da će se naši takmičari znati izboriti s tim - izjavio je Čehajić na današnjoj konferenciji za medije. 

Dodao je da se BiH nikada nije vratila s nekog velikog takmičenja a da nije osvojila barem jednu medalju. 

Predsjednik organizacionog odbora takmičenja Nijaz Džaka istaknuo je da se takmičenje održava na 40. godišnjicu taekwondoa u Evropi, a vjeruje da će u naredna četiri dana ljubitelji ovog sporta u Sarajevu zaista uživati. 

Trener u reprezentaciji BiH Nenad Jerinić naglašava da bh. takmičari nemaju uslove kakve ima konkurencija, međutim vjeruje da mnogo toga zavisi od "srca" takmičara. 

- Pokušali smo pripremiti naše takmičare na najbolji mogući način, ali naše mgućnosti su daleko manje od konkurencije iz zemalja Evrope. Ipak, nije sve u finansijama, vjerujem da će u mnogim borbama presuditi srce i da ćemo imati dobre rezultate - podvukao je Jerenić. 

Evropsko prvenstvo počinje sutra borbama od 9 sati.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Avdagić osvojila bronzu na taekwondo turniru u Beogradu

Pet medalja za takmičare taekwondo kluba Victory na Državnom prvenstvu BiH

Ada Avdagić osvojila srebro na G1 turniru u Sofiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta