Bosna i Hercegovina     | 09.10.2019. 12:48 |

Udruženje poslovnih žena u BiH nagradu „Snaga izvrsnosti“ promoviralo u Goraždu

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 9,oktobra (FENA) - Udruženje poslovnih žena u BiH u Goraždu je organiziralo druženje sa ženama iz ovog grada s ciljem promocije nagrade „Snaga izvrsnosti“ koju dodjeljuje ovo udruženje.

Susreti simboličnog naziva „Kafa u pet do pet“ organizirani u različitim gradovima BiH, namjenjeni su uspostavljanju mreže žena koje aktivno djeluju u raznim oblastima.

„Cilj je da motivišemo te žene da izađu iz sjene, da ih promoviramo i razgovaramo s njima kako bi zajedno s onima koje žive recimo u Goraždu prepoznali  koje su to žene koje su izvrsne ovdje i koje čine snagu ovog grada“ - pojasnila je koordinatorica projekta „Snaga izvrsnosti“ Dragana Grbić - Hasibović.

Dodala je da je upravo s tim ciljem ustanovljena nagrada „Snaga izvrsnosti“ koju Udruženje poslovnih žena u BiH dodjeljuje zajedno s magazinom Gracija.

„Želimo da se prepoznaju žene u različitim sektorima koje djeluju u lokalnim zajednicama, koje su sjajne i čine pokretačku snagu tih sredina. Međutim njihove priče ostaju neispričane ili ostaju na lokalnom nivou. Mi želimo kroz ovu nagradu da dođemo do tih priča, izvučemo ih na površinu i zajedno ispričamo. Do 15. oktobra je moguće nominirati žene za ovu nagradu u raznim oblastima, potom slijedi online glasanje i glasanje žirija i dodjelujemo je 19. novembra u Sarajevu na Međunarodni dan poduzetništva kada će biti izabrano sedam dobitnica nagrade „Snaga izvrsnosti“ za 2019. godinu“ - istakla je Grbić-Hasibović.

Naglašeno je da je  nominovano više od 200 žena iz svih krajeva BiH, a nominacije su moguće u oblastima poduzetništvo, nauka i obrazovanje, društveni angažman, mediji i kultura, sport, opstanak i poljoprivreda.

„Nominacija će biti i iz BPK-a. Mislimo da ćemo predstaviti kvalitetne kandidatkinje jer ovaj grad i naše žene to zaslužuju. Ističu se u raznim kategorijama, ne favorizujemo nikoga ali ćemo glasti pojedinačno za svaku. Ovo je prilika da istaknemo naše žene, njihovu snagu i rezultate koje postižu. Još nije kasno da se nominuju žene koje imaju šta predstaviti“ - kazala je predsjednica UO Udruženja poslodavaca BPK Goražde Šejla Bojadžija.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'