Stranačke aktivnosti     | 08.10.2019. 16:54 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Visoki zvaničnici SNSD-a kojima je jedini posao da pokušavaju da na najniži način blate opozicione stranke, ne doprinose stabilizaciji političkih odnosa i jasno je da takvom retorikom služe samo jednom cilju – skretanju pažnje sa odgovornosti i nemoći svoje stranke da završe započete procese oko formiranja vlasti u BiH“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović. 

Ona je dodala da je sam SNSD doveo u pitanje svoj legitimitet:

„O izbornim prevarama, manipulacijama i prijetnjama glasačima ne možemo i nećemo da ćutimo. Sve je dokumentovano, postoje video snimci, izjave, zabilješke sa biračkim mjesta. Sve ovo je potvrđeno u godišnjem izvještaju ODIHR-a, gdje se imenom i prezimenom navode političari, mahom iz SNSD-a, koji su se time služili, kao i mediji koji su napustili profesionalne standarde i svrstali se na jednu stranu“, istakla je Petrovićeva.

 

Petrovićeva je rekla da pogrdnim riječima upućenim PDP-u i SDS-u ništa neće biti riješeno, nego na takav način zvaničnici SNSD-a samo pogoršavaju ionako napetu političku situaciju:

„Zato ponovo pozivamo – prihvatite se odgovornosti i sa svojim partnerima iz SDA i HDZ BiH formirajte vlast na nivou BiH. To je prvi preduslov i za izmjene Izbornog zakona kojima bi bili osigurani fer i pošteni izbori i kako ničiji legitimitet ne bi mogao biti doveden u pitanje. Vjerujemo da SNSD-u, ako zaista vjeruje da je tako neprikosnoven u biračkom tijelu kao što tvrdi, to ne bi predstavljao nikakav problem. Međutim, ako nije tako, onda je jasno zašto im odgovara da zadrže ovaj status quo i ne pristupe rješavanju ozbiljnih pitanja“, zaključila je Petrovićeva.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo