Bosna i Hercegovina     | 08.10.2019. 16:07 |

Riješeno pitanje 'spornih konzervi' u MO i OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH) demantirali su danas kao neistinite ponovne medijske napise "o uporabi konzervirane hrane s pogrešnom deklaracijom, na nedavnoj vježbi OSBiH na Manjači".

- Sporne paštete proizvođača 'Zmajevac' iz Republike Srbije nisu dijeljene postrojbama i pripadnicima OSBiH na spomenutoj vježbi - saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Iz Ministarstva napominju kako je nakon provedenih laboratorijskih ispitivanja u julu obavljena zamjena onog dijela proizvoda „Pašteta juneća,“ proizvođača „Zmajevac“ iz Republike Srbije, za kojeg je ustanovljeno da sastav i deklaracija nisu valjani.

- Ta količina (sporni dio) zamijenjena je proizvodom 'Pašteta juneća', proizvođača 'Akova impeks' d.o.o Sarajevo, BiH - navodi se u demantiju.

Istovremeno, Ministarstvo obrane BiH izražava zabrinutost činjenicom da se u posljednje vrijeme u medijima učestalo objavljuju neargumentirane informacije iz obrambenog sustava, a koje ruše dignitet MO i OSBiH.

- Shodno tome, upotrijebit ćemo svaku zakonsku mogućnost i poduzeti sve mjere i radnje kako bi zaštitili profesionalizam i ugled Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, i sankcionirati svakog djelatnika MO i OSBiH, ukoliko se ustanovi da je dostavljao neistinite informacije medijima - navode iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ukrajina negira umiješanost u napad u Rusiji

Ministarstvo finansija i trezora BiH demantiralo navode IDDEEA-e o nedostatku budžetskih sredstava

Rusija negirala da je oborila američki dron iznad Crnog mora

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo