Svijet     | 08.10.2019. 15:03 |

U padu s litice tajlandskog vodopada stradalo 11 slonova

FENA Internet

BANGKOK, 8. oktobra (FENA) - Tajlandski odjel za nacionalne parkove, divlje životinje i biljke objavio je u utorak da su službenici parka pronašli još pet mrtvih slonova, čime se broj stradalih  slonova povećao na  11.

Pet mrtvih slonova uočile su bespilotne letjelice koje su službenici parka rasporedili kako bi pratili životinje.

"Kao i šest slonova koji su prošli vikend skliznuli i pali u rijeku Haew Narok, tako je i pet slonova danas pronađeno mrtvo, nakon što su pali  sa strmog vodopada", rekao je Sompote Maneerat, glasnogovornik Odjela za nacionalne parkove, divlje životinje i biljke.  

"Slonovi su nađeni u provaliji, samo jedan kilometar od mjesta gdje je šest slonova stradalo prošlog vikenda", prenosi Xinhua.

Sompote je rekao da službenici parka vjeruju da su svi stradali slonovi  iz istog stada.

Kako navodi Reuters slonovi su stradali u padu sa vrha vodopada pokušavajući da spasu mladunče.

Grupa dužnosnika parka koristit će jake mreže kako bi spriječila da mrtvi slonovi budu odneseni nizvodno jakim strujama.

"Mreže moraju biti dovoljno jake da izdrže težinu do 40 tona, što je prosječna težina odraslog slona", ​​rekao je Sompote.

Vodopad Haew Narok zatvoren je za posjetitelje na neodređeno vrijeme jer službenici pokušavaju popraviti oštećene barikade kako bi spriječili slonove da se dođu preblizu strme i skliske litice.

Vodopad Haew Narok nalazi se u nacionalnom parku Khao Yai u provinciji Nakorn Ratchasima, sjeveroistočno od Tajlanda. To je treći najveći  nacionalni park na Tajlandu. Poznat je i po tome što divlje životinje slobodno hodaju na području nacionalnog parka.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Oko 20 osoba poginulo u eksploziji u tajlandskoj fabrici vatrometa, ima mnogo povrijeđenih

Tajland zabilježio 19 miliona stranih turista do sada u ovoj godini

Bivši tajladski premijer Thaksin mogao bi biti pušten na uslovnu slobodu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!