Bosna i Hercegovina     | 08.10.2019. 12:44 |

Apel za pomoć samohrane majke četvero djece

FENA Mevlida Ridžal

JAJCE, 8. oktobra (FENA) - Glavna briga samohrane majke četvero maloljetne djece Azre Talić (43) iz Kuprešana kod Jajca je kako prehraniti porodicu, nakon smrti supruga u januaru 2015. godine.

- Imam dva sina i dvije kćerke od 11, 10, 9 i 5 godina. I prije nam je bilo teško, jer smo živjeli od dnevnica, koje je suprug zarađivao kada je imao posla. Sada smo više gladni, nego siti. Ako imamo ručak, nemamo večeru - priča ova žena.

Dodaje da je rođena u Bugojnu gdje ima majku koja joj ne može puno pomoći, s obzirom na to da je i sama u teškom materijalnom položaju.

- Ne mogu sjesti na ulicu i prositi s djecom. Stid nas je. Stariji sin neće da ide u školu, jer nema šta obući. Žao mi je djece. Ni drva nemamo, a snijeg je na pragu. Kraj u kojem živimo je planinski, zime bude duge i teške - požalila se.

Da situacija bude još gora, ona je oboljela od karcinoma i nije u stanju ništa raditi da bi sama stvorila bolje uvjete za život svojoj djeci.

- Prinuđeni smo tražiti tuđu pomoć. Sve nam treba. Zato molim sve one, koji mogu da nam pomognu, da nazovu na broj telefona: 0644200461 - kaže Azra Talić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ukrajina ponovo apeloovala na savezničku pomoć u protivzračnoj odbrani

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta