Sport     | 08.10.2019. 12:11 |

Šehovac: Očekujem da igrači u meču protiv MZT-a pokažu energiju, želju i volju

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Košarkaši Sparsa sutra u Sarajevu dočekuju ekipu makedonskog MZT-a, u susretu drugog kola ABA 2 lige. 

Sparsi su u prvom kolu, u meču koji su također igrali na svom terenu, izgubili od Rogaške sa 72:57. Trener sarajevskog kluba Goran Šehovac smatra da su njegovi mladi košarkaši u tom meču podlegli pritisku igranja regionalnog takmičenja. 

- Očekujem bolji i energičniji pristup mojih igrača. Moramo pokazati energiju, želju i volju, što nije bio slučaj protiv Rogaške. Prevelika očekivanja prije početka takmičenja su unijela dozu nervoze i nesigurnosti u naše redove. Pokazali su tokom priprema da znamo igrati košarku i nismo mogli preko noći to zaboraviti - rekao je Šehovac na današnjoj konfereniji za medije.

Očekuje težak meč protiv MZT-a koji je prošle sezone igrao finale ovog takmičenja. 

- I oni su izmijenili sastav u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje posjeduju kvalitet što su pokazali u prvom kolu kada su postigli 110 poena protiv tuzlanske Slobode. Igraju na kontranapade, koriste "pick and roll" i dosta šutiraju za tri poena. Protiv Slobode su pogodili 19 trojki i to je sigurno odakle nam prijeti najveća opasnost - dodao je Šehovac. 

Ekipu muče povrede manjeg intenziteta, a Šehovac će znati na koje igrače može računati nakon večerašnjeg treninga. 

Igrač Sparsa Nedžad Muratović očekuje i nada se dobroj utakmici. 

- Prošli meč nije ispunio očekivanja. Moramo se fokusirati da dobre stvari s treninga prenesemo na utakmice - rekao je Muratović i pozvao navijače da dođu i podrže Sparse u teškom meču. 

Utakmica između predstavnika BiH i prošlosezonskog finaliste ABA lige 2 će biti odigrana sutra u dvorani "Novo Sarajevo" od 18 sati. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'