Servisne informacije     | 08.10.2019. 11:01 |

Na GP Trebimlja-Čepikuće obustavljen saobraćaj za vozila koja nisu iz zemalja EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. oktobra (FENA) - Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab večeras od 20.00 sati do sutra (09.10.) do 06.00 sati bit će zatvorena desna strana dionice autoputa A-1 Lepenica-Tarčin.

Radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća se dvosmjerno u dužini od 2 km.

 Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Trebimlja-Čepikuće obustavljen je saobraćaj za vozila koja nisu iz zemalja članica EU. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na granični prijelaz Orahov Do-Slano.

Zbog svečanog obilježavanja početka radova na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, danas u vremenu od 12.00 do 20.00 sati doći će do obustave saobraćaja na graničnom prijelazu Bosanska Rača. Za vrijeme obustave, vozači mogu koristiti granični prijelaz Pavlovića most.

Sanacioni radovi izvode se između graničnih prelaza Doljani i Metković, a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu