Bosna i Hercegovina     | 07.10.2019. 15:03 |

Mjesec zaštite od požara u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 7. oktobra (FENA) - Brojnim aktivnostima, koje planiraju uskoro provesti, bugojanski vatrogasci obilježit će oktobar - mjesec zaštite od požara.

-Organizirat ćemo pokaznu vježbu i pozvati učenike Prve, Druge i Treće osnovne škole, te Osnovne škole 'Jaklić', i ukazati im na značaj vatrogastva, kao važnog segmenta svakog društva u spašavaju ljudi i materijalno-tehničkih dobara i svega onoga što može uništiti vatra, elementarne nepogode, zemljotresi, poplave - kazao je sekretar Vatrogasnog društva u tome gradu Sadik Verunica.

Dodaje da će, istim povodom, predavanja  o značaju i ulozi vatrogasaca biti organizirana za učenike osnovnih škola u naseljima Drvetine, Bristovi i Gračanica.

Ističe da su vozni park i vatrogasna oprema dobrim dijelom zanovljeni u posljednjih nekoliko godina, i da su članovi vatrogasne jedinice u Bugojnu spremni intervenirati u svakom momentu, pa i tokom nadolazeće grijne sezone.

-Preporučujemo građanima, koji prostorije zagrijavaju na čvrsto gorivo, da provjere grijna mjesta i na propisan način očiste dimnjake i odlažu pepeo. U slučaju da dođe do zapaljenja dimnjaka, što je česta pojava zimi, užarene rozetne treba obložiti mokrim krpama, a nikako sipati vodu u dimnjak. Treba, naravno, nazvati vatrogasce, koji će sigurno učiniti sve da saniraju nastali požar i spriječe veće posljedice - naglasio je Verunica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Jurković: Vatrogasac mora imati dozu humanosti, ali biti i malo 'lud' (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo