Bosna i Hercegovina     | 07.10.2019. 13:32 |

Kompanija Klas donirala Općoj bolnici savremeni 4D ultrazvučni aparat (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) - Odjeljenje ginekologije i akušerstva Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo od danas će imati i savremeni 4D ultrazvučni aparat, koji je ovoj zdravstvenoj ustanovi donirala kompanija Klas.

Klas je od maja do septembra organizirao akciju u kojoj je dio prihoda od kupovine polubijelog hljeba u Kantonu Sarajevo izdvojen za kupovinu ovog aparata. Rezultat akcije pod nazivom "Širimo ljubav" je nabavka dijagnostičkog 4D ultrazvuka.

Ovim sofisticiranim aparatom trudnicama je osigurano najsavremenije praćenje trudnoće, a ljekarima je omogućena precizna dijagnostika. Uz pomoć 4D ultrazvuka se prati razvoj i stanje ploda, morfologija i funkcija organa, eventualno postojanje patnje ploda, te se na osnovu ovih parametara donosi pravovremena dijagnoza.

Direktor Opće bolnice prim.dr. Zlatko Kravić je, prilikom uručenja ovog savremenog aparata, kazao da se radi o vrhunskom ultrazvučnom aparatu koji je Opća bolnica dobila od kompanije Klas.    

Istaknuo je da će ovaj ultrazvuk jako unaprijediti rad s trudnim ženama i porodiljama.

Generalni direktor Klasa Boris Brković je izrazio zadovoljstvo što su ovu aktivnost prepoznali, ne samo menadžent Klasa, nego i potrošači.

- Da bismo nabavili ovaj napredni ultrazvučni aparat za Opću bolnicu, potrošači su morali da ulože sredstva u milion i 200 hiljada hljebova u ovom periodu. Za vrijeme ove aktivnosti, više od milion i 200 hiljada hljebova je kupljeno i iz tih sredstava, sredstava naših vjernih potrošača, Klas je izdvojo sredstva da se nabavi ovaj aparat - kazao je Brković.

Ne želivši govoriti o visini donacije, napomenuo je da su značajna sredstva trebala da se izdvoje i da je akcija uspješno privedena kraju.

Doktorica Aida Đurđević, s Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice, kazala je da će ova vrijedna donacija ultrazvučnog aparata za potrebe porodilišta, ljekarima biti velika pomoć u svakodnevnom radu. Dodala je da će rad s pacijentina dobiti dodatni kvalitet i sigurnost.

Napomenula je da je kompanija Klas, u skolopu višemjesečne akcije pod nazivom "Širimo ljubav", odlučila da se od kupovine polubijelog hljeba izdvoje sredstva za kupovinu ovog ultrazvučnog aparata.

Po njenim riječima, najvrijednije u svemu tome je što su i građani prepoznali značaj tog projekta i dali svoj veliki doprinos za zdravstvenu zaštitu majki i beba, najosjetljivije populacije.     

Kompletna adaptacija Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo je nedavno završena i nabavljena je nova sofisticirana medicinska oprema, koja će biti upotpunjena i vrijednom donacijom kompanije Klas.

Inače, u  porodilištu Opće bolnice, koje je već 19 godina u velikoj porodici „Prijatelja beba“ (Baby Friendly Hospital), koja podrazumijeva afirmaciju dojenja i  majčino mlijeko kao najvećeg dara prirode, godišnje se uradi oko 1500 poroda.

Pogledajte http://fena.ba/video/3485 

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1dVm8mxkUW6SU5zG9Le0shaQ3kEjDVgNo?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Priopćenje za javnost HRS-a

Eichhorst: Nastavljamo raditi i podržavati BiH na njenom evropskom putu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo