Ekonomija     | 07.10.2019. 12:41 |

Zenički rudari pogona "Stranjani" ponovo obustavili rad

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 7. oktobra (FENA) - Rudari pogona "Stranjani" Rudnika mrkog uglja Zenica ponovo su obustavili rad, saznaje Fena. Vršilac dužnosti direktora zeničkih rudnika Edin Pašić ističe da još nema zvaničnu informaciju, ali dodaje da je i on čuo da je došlo do obustave rada.

- Mi smo imali sastanak u pogonu „Stranjani“, kojom smo im prilikom prezentirali Plan kraktoročnih mjera na sanaciji poslovanja i smanjenju troškova za RMU Zenica. Po tom bi planu rudari iz pogona "Stranjani" bili raspoređeni u preostala dva pogona, "Raspotočje" i "Stara jama", s ciljem efikasnijeg rada - kaže Pašić, koji dodaje da preraspodjela radnika ne znači i zatvaranje pogona "Stranjani", čega se boje tamošnji rudari.

O tome kakva će biti sudbina pogona "Stranjani", kaže Pašić, odluka će biti donesena tek nakon što bude završena izrada konačnog plana sanacije za zeničke rudnike, a koju nova Uprava ima obavezu sačiniti u roku od dva mjeseca.

Podsjetimo, rudari "Stranjana", zbog bojazni da bi njihov pogon mogao biti zatvoren, štrajkali su i ranije, a zadnji put polovinom augusta ove godine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Duraković: Očekujemo konačno rješenje za Rudnik Zenica

Zenički rudari ni jutros nisu sišli u jamu

Zenički rudari ni jutros nisu sišli u jamu 'Raspotočje'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo