Bosna i Hercegovina     | 07.10.2019. 12:12 |

Pandurević: Bez novog Izbornog zakona nema ni demokratskih uslova za izbore

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 7. oktobra (FENA) - Bez novog Izbornog zakona nema ni demokratskih uslova za provođenje izbora i vraćanja povjerenja građana u izborni proces i treba dobro razmisliti da li je pod ovim uslovima uopšte moguće održati lokalne izbore – istakla je Aleksandra Pandurević, visoka funkcionerka SDS-a, komentarišući inicijativu za izmjenu Izbornog zakona BiH.

Pandurević je kazala da su promjene Izbornog zakona preduslov da bi lokalni izbori bili odraz volje birača a ne brojača glasova, pritisaka, ucjena i zloupotrebe javnih resursa.

 - No, tih promjena nema bez političke volje ključnih aktera SNSD-SDA-HDZ. Njima u suštini i odgovara blokada Parlamentarne skupštine jer znaju da bi deblokadom odmah bilo otvoreno pitanje Izbornog zakona, a njegovim promjenama u pitanje bi bio i doveden njihov izborni rezultat – kazala je Pandurević, saopćeno je iz SDS-a.

 - Kada imate loš Izborni zakon, članove CIK-a sa isteklim mandatom, izborni proces je demokratski taman koliko i onaj u Sjevernoj Koreji – zaključila je Pandurević.

(FENA) E. F.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo