Bosna i Hercegovina     | 07.10.2019. 08:49 |

Održan Memorijalni malonogometni turnir 'Dva Dragana'

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 7. listopada (FENA) - Peti Memorijalni malonogometni turnir "Dva Dragana" održan je u nedjelju u povodu 24. obljetnice pogibije dvojice hrvatskih vitezova s prostora općine Tomislavgrad u organizaciji Udruge tenkista HVO-a Hercegbosanske županije (HBŽ).

Memorijalni turnir nosi spomen na dvojicu tomislavgradskih tenkista Dragana Šumanovića i Dragana Perića koji su kao pripadnici oklopno-mehanizirane bojne Prve gardijske brigade HVO-a Ante Bruno Bušić stradali 10. listopada 1995. godine na području Mrkonjić Grada u posljednjoj vojnoj operaciji Hrvatskih snaga u Domovinskome ratu "Južni potez".

Prije održavanje sportskog dijela programa, u prostoriji Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu otvorena je izložba ratnih fotografija Oklopne bojne Brigade kralj Tomislav i Prve gardijske brigade Ante Bruno Bušić.

Izložbu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović, a nazočili su predstavnici Vlade HBŽ-a, općine Tomislavgrad te braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s prostora ove županije i Republike Hrvatske.

U sklopu obilježavanja Memorijalnog turnira, prijatelji, suborci i rodbina poginulih hrvatskih branitelja Dragana Šumanovića i Dragana Perića u nedjelju su također obišli groblja u Mandinu Selu i Eminovu Selu gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, dok su u subotu bivši tenkisti i branitelji posjetili sva groblja u kojima počivaju njihovi poginuli i umrli suborci.

Pobjednik turnira je Udruga tenkista HVO-a HBŽ-a koji su u završnici bili bolji od Udruge specijalne policije HR HB, dok su treće mjesto zauzeli veterani iz Udruge specijalne policije BATT iz Splita, a sudjelovala je još i Udruga veterana oklopne bojne 5. gardijske brigade "Sokolovi" iz Vinkovaca.

Po završetku turnira upriličeno je i uručivanje prigodnih nagrada sudionicima turnira nakon čega je nastavljeno druženje branitelja.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta