Stranačke aktivnosti     | 07.10.2019. 08:36 |

Saopćenje za javnost Naroda i pravde

FENA Saopćenje

Iz Naroda i Pravde pozvali su nadležne policijsko-pravosudne institucije, prvenstveno nadležna tužilaštva, da ispitaju navode visokopozicioniranog člana SDA Bege Gutića o kriminalu i političkoj korupciji u režiji SDA na području Tuzlanskog kantona.

Iz Naroda i Pravde podsjećaju kako je Bego Gutić, drugi čovjek u SDA u Tuzlanskom kantonu, iznio uvjerljive argumente o milionskom kriminalu u režiji SDA u ovom kantonu. Prema Gutićevim navodima, visokopozicionirani članovi SDA, koriste Direkciju za ceste TK za „izvlačenje“ budžetskih sredstava u milionskim iznosima.

„Pozivamo nadležna tužilaštva da istraže navode jer se radi o osobi koja svojom funkcijom u SDA i u Skupštini TK, gdje je sve donedavno bio šef Kluba zastupnika SDA, može imati informacije iz prve ruke. Odluka Direkcije za ceste TK da se, mimo svih procedura i zdrave logike, u jesen izdvoje dodatna sredstva od 800.000 KM za ljetno održavanje cesta, uz činjenicu da visoki funkcioneri SDA sasvim slučajno imaju firme koje se bave održavanje cesta, podsjećaju na uhodanu kriminalnu matricu u režiji SDA. Podsjećamo da su i u Kantonu Sarajevu početkom 2018. uhapšeni kadrovi SDA koji su obavljali najviše funkcije u Direkcije za ceste KS“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde ohrabruju Begu Gutića da ustraje u raskrinkavanju kriminalne matrice te pozivaju i samu SDA da se očituje o navodima svog visokopozicioniranog člana.

„Nadamo se da će SDA po prvi put smoći snage i poštenja i ispitati ove i slične navode o razgranatoj i sistematskoj korupciji u vlastitim redovima. Do sada smo, nažalost, imali priliku vidjeti da se SDA obračunavala isključivo sa onima koji su ovakve primjere korupcije detektirali, prijavljivali i nastojali u korijenu sasjeći. Pozivamo vrh SDA da konačno narod i narodni novac stavi ispred interesa tajkuna unutar stranke“, stoji u saopćenju Naroda i Pravde.

Na kraju saopćenja iz ove stranke podsjećaju da vlade formirane klasičnom trgovinom i kupovinom ruku narodnim novcem, kako je rađeno u Tuzlanskom kantonu i drugdje, najviše koštaju građane, najkraće traju i ostavljaju neuporedivo najveću štetu iza sebe.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo