Sport     | 06.10.2019. 18:10 |

Dudić i Beganović zadovoljni samo rezultatom

FENA Vehid Begunić

DOBOJ KOD KAKNJA, 6. oktobra (FENA) – Mladost iz Doboja kod Kaknja ispustila je na svom terenu vodstvo od dva gola razlike iz prvog poluvremena protiv Veleža te samo remizirala rezultatom 2:2 (2:0), čime je propustila priliku da se nakon 12. kola na tablici BHT Premijer lige bodovno poravna s Mostarcima.

Strijelci za Mladost bili su u 15. minuti Mathhias Fanimo te u 29. minuti Amer Hiroš, dok je za goste oba gola postigao Ubiratan Brandao, koji je mrežu domaćina pogodio u 84. i 89. minuti.

- Mogu samo biti zadovoljan rezultatom, jer smo gubili s 0:2. Prvo poluvrijeme nismo, praktično, ni postojali na terenu. Jesmo mi igrali, ali smo griješili - kazao je trener Veleža Feđa Dudić, koji je dodao kako su domaćini, praktično, iz dva ulaska u šesnaesterac postigli i dva gola.

On je napomenuo kako su se domaćini odlučili na odugovlačenje igre te čuvanje rezultata, što im se, kako je kazao, „obilo o glavu“.

-Da su težili igrati, možda bi nas i pobijedili. Mi možemo biti zadovoljni rezultatom, a iz svega ćemo izvući pouku.Odmorit ćemo se u pauzi i spremno dočekati derbi protiv Zrinjskog, za koji se živi- kazao je Dudić.

Mladost je u 1. kolu slavila kod Veleža u Vrapčićima s 3:1, kada je trener mostarske ekipe bio njihov sadanašnji trener Ibro Rahimić, koji je na pres-konferenciju nakon utakmice poslao svog pomoćnika Elvedina Beganovića.

-Slažem se s kolegom da smo igrali dva različita poluvremena,mi smo bili bolji u prvom, oni u drugom.Mislim da su obje ekipe danas zaslužile po bod, ali da je i jedna i druga ekipa pobijedila, ne bi bilo nezasluženo - kazao je Beganović.

Beganović je istakao kako još ništa nije izgubljeno i da, uprkos tome što su pretposljednji te imaju samo devet bodova,  nastavljaju borbu za opstanak.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Feđa Dudić novi šef stručnog štaba FK Sarajevo

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'