Bosna i Hercegovina     | 05.10.2019. 11:19 |

U povodu Dana učitelja, Mladež HDZ-a BiH posjetila SŠ 'Busovača'

FENA Saopćenje

BUSOVAČA,  5. listopada (FENA) - U povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja koji se svake godine obilježava 5. listopada, izaslanstvo Općinskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Busovača u petak  je posjetilo Srednju školu "Busovača" i održalo sastanak s s predstavnicima uposlenih prosvjetnih djelatnika u busovačkim školama; ravnateljem SŠ "Busovača" Stipom Krištom, ravnateljem OŠ "Busovača" Slavenom Katavom, ravnateljicom OŠ "Kaonik" Silvanom Relotom i voditeljicom PO OGŠ Jakova Gotovca Busovača Davorkom Dujmušić. 

U izaslanstvu Općinskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Busovača bila je Suzana Krišto, zastupnica u Saboru ŽSB i dopredsjednica ŽO HDZ-a BiH ŽSB, Josip Mravak, predsjedatelj OV Busovača i predsjednik OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača te predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a BiH ŽSB Dario Plavčić.

Tijekom sastanka razgovarano je o stanju u školstvu na području općine Busovača i Srednjobosanske županije, planovima ovih odgojno-obrazovnih institucija i predstojećim aktivnostima koje uprave škola planiraju realizirati tijekom 2019. i 2020. godine.

-Svake godine u povodu Svjetskog dana učitelja organizira se posjeta i sastanak u nekoj od busovačkih škola. Tako smo prošle godine posjetili Osnovnu školu 'Busovača', ove Srednju školu 'Busovača', a iduće godine posjetit ćemo Osnovnu školu 'Kaonik' i njen kolektiv- istaknuli su iz OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača.

Uz čestitku i prigodne poklone u prigodi obilježavanja Svjetskog dana učitelja, izaslanstvo je čestitalo ravnateljicama i ravnateljima na kontinuiranom i kvalitetnom radu, brojnim investicijama i inovacijama u školama  te izrazili potporu u budućem radu i planiranim aktivnostima, priopćili su iz OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača. 

Svjetski dan učitelja prigoda je da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati potporu za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost ove profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se ovaj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Mladež HDZ-a BiH: Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda

HKD Napredak podružnica Busovača izabrala novo vodstvo

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana