Sport     | 05.10.2019. 11:23 |

Općina Trnovo: Bjelašnici je mjesto u evropskom vrhu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. oktobra (FENA) - Općina Trnovo pozdravlja kandidaturu Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine za organizaciju Evropa Kup takmičenja u alpskim disciplinama, za sezonu 2020/21.

Ističu da se olimpijska planina Bjelašnica, u općini Trnovo, nalazi među tri skijališta u Bosni i Hercegovini koja zadovoljavaju tehničke uslove za održavanje velikih takmičenja, zajedno sa Jahorinom i Ravnom Planinom. 

Ako Međunarodna skijaška federacija (FIS) donese pozitivnu odluku o kandidaturi Skijaškog saveza BiH za organizaciju Evropa kup takmičenja u Bosni i Hercegovini, Općina Trnovo spremna da se u punom kapacitetu stavi na raspolaganje nacionalnom savezu i tehničkim organizatorima radi što uspješnije realizacije tog takmičenja, prvog poslije 1991. godine kad je također na Bjelašnici održano takmičenje u disciplini Super G.

- Aktivnosti koje Skijaški savez Bosne i Hercegovine provodi su značajne ne samo na promociji skijaškog sporta u Bosni i Hercegovini, već i prirodnih ljepota naše države, među kojima značajno mjesto zauzimaju i olimpijske planine - navodi se u saopćenju Općine Trnovo koju prenosi Pres Centra za promociju olimpijskih planina.

Navode kako Općina Trnovo u kontinuitetu radi na razvoju infrastrukture, smještajnih i sportskih sadržaja da bi Bjelašnica dostigla visoke međunarodne standarde za organizaciju sličnih takmičenja po kojima je naša država bila prepoznatljiva još od 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

- Smatramo da će Bjelašnica u perspektivi imati prepoznatljivo mjesto među poznatim skijalištima širom Evrope kao što su švicarski Wengen, austrijski Kitzbuehel, francuski Chamonix, te Krvavac (Slovenija), Sella Nevea (Italija), St. Moritz (Švicarska), Saalbach (Austrija) – navodi se u saopćenju.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ustavni sud: Predsjednik RH ne može biti kandidat na izborima

Milanović: Na izborima ću sudjelovati kao kandidat za premijera i pobijediti

Bivši direktor Frontexa kandidat na listi francuske krajnje desnice na evropskim izborima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu