Sport     | 04.10.2019. 13:45 |

Vukas uoči Sarajeva: Fali nam agresije i ratničkog duha (VIDEO)

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 4. listopada (FENA) - Nogometaši Zrinjskog u subotu u Mostaru ugostit će aktualnog prvaka Sarajevo, a odmah zatim slijede još dva velika okršaja za momčad Harija Vukasa - gradski derbi s Veležom i utakmica sa Željezničarom.

Po Vukasovim riječima, svi u klubu maksimalno su angažirani i motivirani za te tri utakmice koje bi u velikoj mjeri mogle usmjeriti sezonu Zrinjskog.

- Nakon pobjede u Kupu imali smo dva dana za pripremu. Igrači su svjesni uloga u ovoj utakmici, svi gore od želje da izađu na teren i da pokazu pred našim navijača da je HŠK Zrinjski mjesto u vrhu - kazao je trener Zrinjskog na konferenciji za novinare.

U prošlom prvenstvenom kolu Zrinjski je na svom terenu poražen od Širokog (1:3), a nakon toga su Mostarci u Kupu bili bolji od Slobode (2:0). Vukas je kazao kako ni u susretu sa Slobodom nije sve bilo idealno, a ono što je "Plemićima" nedostajalo u te dvije utakmice je, po njegovim riječima, borbenost i agresivnost.

- Nedostaje nam čvrstoće, agresije, ratničkog duha... Dobri smo u pojedinim fazama igre, međutim nemamo kompaktnost kakvu smo imali u europskim utakmicama. Izgubila se ta neka agresivnost, ali se nadam da će to već sutra ponovno biti na visokoj razini - optimističan je Vukas pred gostovanje aktualnog prvaka.

Što se tiče samog Sarajeva, Vukas je kazao kako se radi o iznimno kvalitetnoj i opasnoj momčadi, dodavši kako ne misli da će ispadanje iz Kupa nakon poraz u Širokom Brijegu previše utjecati na ekipu Husrefa Musemića.

- To su profesionalci koji igraju već dugo godina i naviknuti su na takve stvari. Nisam mišljenja da oni nemaju fokus na ovu utakmicu. Ovaj derbi je i za njih prevažan i ja sam uvjeren da će oni učiniti sve da što spremnije dočekaju utakmicu u Mostaru - istaknuo je Vukas.

Zrinjski nema većih problema s izostancima i Vukas protiv Sarajeva neće moći računati jedino na Maria Tičinovića koji vuče ozljedu već duže vrijeme.

Utakmica HŠK Zrinjski – FK Sarajevo igra se u subotu od 15:30 sati, uz prijenos na Moja tv.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3477 

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1pUj7TPXyMQ7j-xXrwRp7bM7qi7gyf9Gj?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

HŠK Zrinjski: Igrači, treneri i osoblje FK Velež ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi

Velež osudio nasilje i kritizirao mostarskog gradonačelnika

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'