Sport     | 04.10.2019. 12:27 |

NK Široki Brijeg poručio: Dosta nam je dvostrukih mjerila

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 4. listopada (FENA) - Iz NK Široki Brijeg oglasili su se u petak povodom nesportskog ponašanja dijela domaće publike na utakmici NK Široki Brijeg - FK Sarajevo u Kupu BiH, ocijenivši kako su dvostruki kriteriji od strane FK Sarajevo neprimjereni.

Iz kluba ističu kako nesportsko ponašanje, pirotehnika i verbalne uvrede ne trebaju biti dio navijačkog folklora. 

 - Nogometni klub Široki Brijeg najoštrije osuđuje sve oblike nesportskog ponašanja dijela gledateljstva na kup utakmici na stadionu Pecara Široki Brijeg – Sarajevo - kazali iz kluba s Pecare, dodavši da se takvi pojedinci ne mogu nazvati navijačima bilo kojeg kluba. 

 Ipak, iz Širokog smatraju i da FK Sarajevo neuspjeh protiv Širokog pokušava opravdati ponašanjem širokobrijeških navijača te ponovno "sve svaliti na Široki Brijeg".

 - Ne znamo komu sve uprava FK Sarajevo mora podnositi račune, jesu li tu, među ostalim, i njihovi tzv. navijači, ali NK Široki Brijeg sasvim sigurno neće dopustiti da nesposobnost i alibi za sportske neuspjehe pokušavaju, i to na tako grub i prizeman način, prelomiti preko naših leđa - navodi se u priopćenju.

 Iz Širokog napominju kako je neprimjereno i to što navijači Sarajeva sudjeluju u "orkestriranom stvaranju atmosfere i napetosti danima pred utakmicu" najavljujući "pohod na Lišticu". 

 - Nacionalistički ispadi igrača i navijača FK Sarajevo, uvrede domaćim navijačima i cijelom jednom narodu, za FK Sarajevo su, samo navijači folklor - navode iz kluba s Pecare. 

 Komentirajući navode FK Sarajevo o pokretanju disciplinskih postupaka protiv NK Široki, iz Širokog su kazali kako taj postupak jedva čekaju jer im je dosta dvostrukih mjerila. 

Ocjenjuju i kako je neprimjereno da Horde zla daju potporu Arifu Dudakoviću, generalu Armije BiH, kojem se, kako navode, sudi zbog ratnog zločina. 

 Iz Širokog su naveli i kako uprava FK Sarajevo "zatvara oči" pred činjenicom da je u prošlom gostovanju trener Širokog u Sarajevu verbalno napadnut, a da je "dio tzv. navijača Sarajeva masovno upao na teren i ganjao naše igrače do svlačionice". 

 Iz Uprave "Plavo-bijelih" također ističu kako su oni za "čiste račune" i da daju potporu Nogometnom savezu BiH da osiguraju regularnost natjecanja. 

- Huliganima nije mjesto na nogometnim stadionima, ma otkuda oni bili, iz Širokog Brijega, Sarajeva ili nekoga trećeg grada. Ali, ista pravila moraju vrijediti za sve kako bi, u konačnici, nogomet pripao nogometašima, a na tribinama svih stadiona u BiH uživali njegovi istinski ljubitelji – kaže se u priopćenju NK Široki Brijeg. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost NiP-a Mostar

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta